lørdag den 23. november 2013

24. november er dag 328 i året. (men naturligvis har de læst bilagene i forbindelse med samrådet 23.okt.)

24. november 2013 kl. 07:30




24. november er dag 328 i året i den gregorianske kalender. Der er 37 dage tilbage af året.



Så er der en måned til jul”



Hvordan ser en embedsmand ud, er det højtuddannet anonym mand i habit”

Efter Christian Friis Bachs afgang som udviklingsminister står det anonyme embedsværk pludselig i forreste række, Når ansvaret skal placeres for en fejl, der fik ministeren til at gå af.

Ikke min skyld, men mit ansvar’ Sådan udtalte Christian Friis Bach selv efter han torsdag trak sig fra sin post som udviklingsminister. En beslutning, der har vakt beundring.



(men nøgternt vurderet ville denne sag været blevet meget varm i løbet af kort tid suppleret med krav om ministerens afgang)



Hvad er problemet for Christian Friis Bach?



Han har givet forkerte oplysninger blandt andet til folketinget via et samråd den 23. okt.

Angiveligt fordi han ikke selv har læst alle dokumenter til et bestyrelsesmøde i GGGI, og fordi han har fået forkerte svar fra sine egne embedsmænd.



Kunne Christian Friis Bach ikke bare have læst sine papirer ordentligt?



Det er umuligt at nå at læse alt grundigt. Det har han embedsfolk til. De fremhæver det vigtige og kommer med en anbefaling til, hvad ministeren skal gøre.

Men har de ikke advaret ham om indholdet??



Eller hvorfor har embedsmændene ikke opdaget, at ministeren har godkendt rejsereglerne?

Eller hvorfor har de ikke påtalt det?

Det er jo ’bare’ et lille underpunkt til et stort budget. Måske har de simpelthen ikke læst alle underbilag.

(men naturligvis har de læst bilagene i forbindelse med samrådet 23.okt.)GGGIs  møde har ikke været af meget høj prioritet for Danmark! Til gengæld er det helt usandsynligt, at embedsværket ikke har opdaget sagen,Da Friis Bach i oktober var kaldt i samråd i Folketinget om Løkkes rejser. Et samråd, som handler om et stort problem for oppositionens leder, det forbereder man sig ufattelig grundigt til.

Men hvorfor kom der ikke noget frem??

Hvorfor talte Friis Bach så usandt på det samråd?



»Der har undervejs i de godt seks uger her været forløb, Som jeg har undret mig over og informationer, som jeg ikke har været tilfreds med, og det har jeg sagt meget klart og tydeligt i ministeriet,« siger Christian Friis Bach.

Ingen mistænker Friis Bach for at have gjort det bevidst. Men meget få tror på, at ingen har opdaget dokumentet i Udenrigsministeriet. Nogle tror på, at det bevidst er blevet tilbageholdt. Nogle tror, at det er sket på ordre fra Statsministeriet. Vi aner det ikke og kan kun gætte. Det er noget af det, som Udenrigsministeriet er i gang med at undersøge selv.



Nej! Der er sket en meget alvorlig fejl i Udenrigsministeriet. Det benægter de heller ikke. Ministerier er ikke ufejlbarlige, men lige præcis Udenrigsministeriet er et meget pertentligt og grundigt hus. Det er en af grundene til, at der opstår en mistanke om, at der ikke er tale om en fejl.



Det springende spørgsmål er nu, hvornår Statsministeriet blev bekendt med, at regeringen selv havde godkendt rejsereglerne i GGGI.



HVIS nogen i regeringen bevidst har tilbageholdt informationen om, at regeringen selv godkendte rejsereglerne, til efter kommunalvalget, så er det en regulær politisk skandale.



Bør regeringen undskylde ’kalkunjagten’ på Løkke?



Dette og meget andet vil komme på dagsorden i den nærmeste fremtid”

Du ønskes en god søndag”-o:)-o:)-o:)

»Der har undervejs i de godt seks uger her været forløb, Som jeg har undret mig over og informationer, som jeg ikke har været tilfreds med, og det har jeg sagt meget klart og tydeligt i ministeriet,« siger Christian Friis Bach.
»Der har undervejs i de godt seks uger her været forløb, Som jeg har undret mig over og informationer, som jeg ikke har været tilfreds med, og det har jeg sagt meget klart og tydeligt i ministeriet,« siger Christian Friis Bach.